2014. augusztus 31., vasárnap

GALLMET-N epesav kapszula 30 db - Jelenlegi ára: 2 750 Ft

GALLMET® -N természetes epesavakat tartalmazó, bélben oldódó étrend-kiegészítő kapszula
Kiszerelés: 30 kapszula
Nettó tömeg: 6g
Összetevők: szárított marhaepe; kapszula héj: hidoxi-propil-metil-cellulóz; tömegnövelő: mikro-kristályos cellulóz; kapszula héj: gellan gumi; csomósodást gátlók: szilícium-dioxid, magnézium sztearát
Ajánlott napi adag: reggel 1, délben 1-2 és este 1 kapszula közvetlenül a jelentősebb főétkezések előtt, a testsúlytól és az egyéni reagálásoktól függően
Ne fogyasszon többet, mint az ajánlott mennyiség! A terméket kisgyermekek elől elzárva, hűvös helyen kell tárolni. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Hatóanyagok a napi adagban, háromszori főétkezés (reggeli-ebéd-vacsora) esetén:
 
Kapszula darabszám
1
2
3
4
Szárított marhaepe (mg)       
125
250
375
500
 
A készítmény nem szedhető heveny eperohamok és epevezeték-elzáródás okozta sárgaság esetén, valamint terhesség alatt. Egyéni érzékenységtől függően az első néhány napban enyhe hasmenés, émelygés előfordulhat. Epére ható egyéb készítményekkel együtt használata nem ajánlott.
Minőségét megőrzi a csomagolás oldalán lévő ideig: nap-hó-év
OÉTI regisztrációs szám: 9332/2011
European Patent Pending: EP11156006. 6
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A GALLMET-M és GALLMET-N emésztésre ható étrend kiegészítők közötti választáshoz a következő információkat adjuk. Mindkét termék hasonló mennyiségben tartalmaz epesavakat, de a GALLMET-M még gyógynövényeket is tartalmaz. A gyógynövények kiegészítik az epesavakat, de vannak, akik kedvezőtlenül reagálhatnak a gyógynövényekre. A GALLMET-M termékben lévő gyógynövényekre érzékenyek számára a GALLMET-N termékeket ajánljuk. Javasoljuk, hogy használják egyiket 2-4 hétig, majd a másikat és azt szedjék tovább, amelyik jobb hatást vagy érzetet váltott ki.
A két készítmény az egyéni állapottól, érzékenységtől és reagálástól függően eltérő hatékonyságú lehet, amit előre nem lehet pontosan meghatározni, de mindkét készítmény emésztőrendszeri hatása hasonló.
Mindkét termék megtalálható aukcióink között!
A természetes epesavak ajánlási területei a szakirodalom alapján:
Az epetermelés és az epe utak működési rendellenességeivel összefüggő panaszok csökkentése, megszüntetése:
epeürülés fokozása, epehajtás elősegítése,
epekő képződés veszélyeinek csökkentése,
epehólyag eltávolítás után az epevezeték működési rendellenessége következtében jelentkező panaszok enyhítése, megszüntetése
Emésztőrendszeri panaszok csökkentése, megszüntetése, különös tekintettel a (gyomor) túlterhelésére.
Székelési panaszok (rendszertelen, kemény széklet, stb. ) rendezése (székletszabályozás)
Az entero-hepatikus körfolyamat zavarainak kedvező befolyásolása
A vastagbél gyulladások hatásainak enyhítése
Az endotoxinokra, lipopolisacharidok (belső mérgekre) illetve az ezek által kiváltott, az emberi szervezet szerveinek szinte bármelyikében, a lekülönbözőbb különböző gyulladásokat okozó citokinekre visszavezethető, jelentős számú betegség kedvező befolyásolása, mivel az endotoxinok közömbösítésének legfontosabb eszközét az epesavak képezik.
A psoriasis negatív hatásainak enyhítése
A kolsavnak, mint az epesavak meghatározó összetevőjének egy része TAURIN-nal vegyületet alkotva (konjugálva) jelenik meg, ez az úgynevezett taurokolsav, mely igen sok állatnak, főleg a szarvasmarhának (ökörnek) az epéjében található, melynek a szervezetet támogató hatásai a következők:
A taurin az összes, szívben jelenlévő szabad aminosav 50 %-át teszi ki és bizonyított, hogy a taurin pozitív hatást fejt ki a szívizomra. Amikor a szív nem tud elég hatékonyan vért pumpálni a testbe, akkor a taurin segíti a szív összehúzódó képességét, így az erősebben tudja a vért pumpálni valamint csökkenti a vérnyomást. A legújabb kutatások szerint a taurin tartalmú készítmények fogyasztása (pl. epesav tartalmúak) ígéretes hatással lehet a szívelégtelenségben szenvedők számára.
Elősegíti a glükóz sejtekbe áramlását, ezáltal nő a fizikai teljesítőképesség, csökken a vércukorszint. Mint sejtvolumenizáló és inzulinutánzó, a taurin a kulcsfontosságú tápanyagok izomsejtekbe történő transzportjához használatos, ilyenek pl. a glükóz és az aminosavak. Az inzulin utánzásával a taurin segít eljuttatni az aminosavakat és a glükózt az izomsejtekbe, így fontos szerepe van a sejtvolumenizálásban. Ez azt jelenti, hogy a sejt „ szuperhidratált” állapotba kerül, ami a kutatók szerint gyorsabb fehérjeszintézist és csökkenő proteinlebomlást eredményez. Egyben ez erő- és izomtömeg növekedéshez vezet. A kutatások arra is rámutattak, hogy a taurin tartalmú készítmények (pl. epesav tartalmúak) szedése csökkenti a 3-etilhisztadin szintjét (3-MH), ez pedig szintén arról árulkodik, hogy a taurin segít csökkenteni a szervezet fehérje állományának lebomlását.
Az izmok tartós terhelése esetén taurin - és egyéb aminosav tartalmuk csökken, egy idő után a glükóz és a kalcium izomsejtekbe jutása gátolt és az izmokban görcs alakulhat ki, mely taurin tartalmú készítményekkel enyhíthető, mint például az epesavakkal.
A taurin segít agyi impulzusokat létrehozni azzal, hogy a kálium, a nátrium, a kalcium és a magnézium elemeknek a sejtekből történő ki-és beáramlását segíti. Így kulcsfontosságú szerepet játszik az idegi funkciókban és a vérnyomás szabályozásában. Ezen felül gátló neurotranszmitter (nyugtató kémiai jel), valamint sejtmembrán-stabilizáló szerepet is betölthet, ami azt jelenti, hogy lenyugtatja az agyat és az idegrendszert és segít leküzdeni a szorongást, az epilepsziát és további agyi eredetű problémákat. Gyenge nyugtatónak is tartják.
A taurin stabilizálja a sejtmembránokat és segíti a sejteken belüli kalciumegyensúly, kalcium színt fenntartását is, szabályozza a kalciumszintet. Elegendő taurin mennyiség esetén csökken a szív elmeszesedésének lehetősége, a csekély taurin szintet a szívizom szenvedi meg leginkább.
Az idegrendszer optimális fejlődéséhez a taurin elengedhetetlen.
A taurin tartalmú készítmények adagolása hasznos a cukorbetegség megsegítésében, a stressz kezelésében, a magas szellemi és fizika megterhelés hatásainak csökkentésében.
A taurin a zsírégetés egyik fontos eszköze: a taurin pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy segít az agyalapi mirigynek, hogy zsírolvasztó hormonokat küldjön, például növekedési hormont. Ezenkívül a taurin részt vesz az epesavak anyagcseréjében, ami a zsíremésztésben játszik fontos szerepet. A taurin létfontosságú a zsírok elégséges megemésztéséhez, a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához és a koleszterinszint kontrollálásához. Főleg a túlsúlyosoknál hiányzik gyakran a taurin a szervezetből.
Néhány kutatás azt mutatta ki, hogy a taurin csökkenti a máj koleszterinszintjét, valamint hígítja az epét így megelőzheti az epekő képződését.
Összefoglalóan, részben ismert élettani hatásai:
Különböző módokon részt vesz a teljesítmény és az egészség megőrzésének folyamataiban
Energiatovábbítóként és méregtelenítőként működik
Stabilizálja a sejtmembránokat
Szerepet játszik a kalcium-áramlás szabályozásában
Egyes szövetek (pl a szívizom) normális működésében
Folyadékok szintjének szabályozásával az izomsejtekben
Az inzulinhoz hasonlóan elősegíti a glükóz sejtekbe áramlását
Méregtelenítő és antioxidáns hatással, így immunrendszer erősítő hatással is rendelkezik
A taurin előnyösen befolyásolja és jó hatással van a következőkre:
anyagcsere folyamatok
adrenalin szint
zsírok emésztése, zsíranyagcsere
immunrendszer
koleszterinszint
vércukor szint
sperma termelés
epe termelés
vérnyomás
A taurin hiány tünetei a következők lehetnek:
visszamaradt növekedés
apátia
ödéma
alacsony testhőmérséklet
máj rendellenességek
katabolizmus (izomvesztés)
fáradtság/gyengeség
látáskárosodás
szívizom károsodás
recehártya rendellenes fejlődése
Az epesavak szaporodást és növekedést gátló hatásúnak (fungisztatikusnak) bizonyultak a Candida albicansra. Megállapítást nyert, hogy az epesavak és azok egyszerű származékai Candida-ellenes aktivitást mutatnak, sőt az epesavnak szaporodás gátló hatása van a Candida-gombafajokra. A Candida albicans élesztőgomba a széles körben elterjedt „ Candida” sarjadzógombák osztályának a leggyakoribb faja. Normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. A bél hasznos baktériumflórája (immunrendszerünk részét is képezi) szabályozza a bélben letelepedett gombák szaporodását, de ha az károsodást szenved, vagy megsemmisül, akkor a bélben lévő Candida élesztőgomba elszaporodik, elözönli a szervezetet (száj, garat, illetve a nemi szervek nyálkahártyája, bélrendszer és a vérkeringés). A Candida gombák túlzott elterjedése több tünetet okozhat egyszerre, vagy külön-külön, s gyakran egyéb más szervi betegség tünetei mögé elbújva. Ezerarcú betegségről van szó, emellett más betegségek tüneteit is súlyosbítja. Természetesen a tünetek fő okozója a gombák által kibocsátott méreganyag. A sok tünet közül csak néhány (rendszeri eloszlásban):
fáradékonyság, fáradtságérzet
kimerültség, letargia
rosszkedv, labilis kedélyállapot, depresszió, pánikbetegség, halálfélelem, öngyilkossági hajlam
feledékenység, emlékezetzavar (memóriazavar), szétszórtság, koncentráció-képesség csökkenés (fiatalkorban is)
gondolkodási képtelenség (mintha nem ezen a bolygón élne), képtelen magán uralkodni
bizonytalanság, határozatképtelenség
fejfájás
ingerlékenység, robbanékonyság, intolerancia
gyomorégés, haspuffadás (kellemetlen, fájdalmas), gázképződés, hasfájdalom
hasmenés vagy székrekedés
éhség esetén jelentkező (esetleg remegéssel járó) rosszullét
vastagbélgyulladás
vaginális panaszok: folyás, égő érzés, viszketés
gyakori felfázás, hólyaghurut
libidócsökkenés
méhnyálkahártya-gyulladás, visszatérő petefészek-ciszták vagy -gyulladások, petevezeték-gyulladás, meddőség
menstruációs zavarok, prementruáciális feszültség, PMS-tünetek
férfiaknál makacs prosztatagyulladás
látásromlás: kettőslátás, homályos látás, szikrázó látás stb.
ismeretlen eredetű izomfájdalom, görcs, merevség, illetve ízületi bántalmak
allergiás reakciók: élelmiszer-allergiák, asztma, vegyszerekkel szembeni érzékenység stb.
tartós hőemelkedés
bőrtünetek: csalánkiütés, viszkető bőrfelületek, vörösödés, égő érzések a test bármely részein, ekcéma stb.
álmatlanság, alvászavarok, lidérces-üldözéses álmok,
hajhullás, korpásodás, hajzsírosodás,
testsúly csökkenés vagy elhízás,
pajzsmirigy cisztás megbetegedése, túl- vagy alulműködése,
gyermekek esetében: hiperaktivitás, tanulási nehézségek, gyakori felső légúti és középfül gyulladások, bőrviszketés, hasfájás, hasmenés, étvágytalanság stb.
Amennyiben a felsorolt tünetek közül a vizsgálatok nem támasztanak alá semmilyen szervi elváltozást, akkor kell gondolni a Candida albicans gomba által okozott megbomlott egyensúlyra, a szisztémás candidiasisra.


Jelenlegi ára: 2 750 Ft

Az aukció vége: 2014-09-21 07:42
. GALLMET-N epesav kapszula 30 db - Jelenlegi ára: 2 750 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése